2. 5. 2025   |   svátek má Zikmund
 

Velikonoční beránek

Název Množství a jednotka
hrubá mouka 200 g
vejce 5 ks
moučkový cukr 200 g
prášek do pečiva 1 lžička
vroucí voda 4 lžíce

moučník
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření: 20 min.
Mamut :-)



Postup
Žloutky šleháme za postupného přilévání vroucí vody, přidáme cukr a po částech mouku smíchanou s práškem do pečiva. Z bílků ušleháme tuhý sníh a zlehka jej vmícháme do těsta. Formu beránka vymažeme rozpuštěným máslem a vysypeme strouhankou, vlijeme do něj těsto a upečeme na 160° asi 15 - 20 minut. Pokud je těsta do formy hodně (každý má jinak velkou formu), ze zbytku upečeme muffinky.
Zdobíme čokoládovou polevou, krémem nebo bílkovou polevou.


Další fotografie
 


RECEPTY

Korsický salát

Postup: Vrtulky uvaříme v osolené vodě doměkka, scedíme, propláchneme studenou vodou a... zobrazit recept

RECEPTY

Spaghetti Frutti di mare (špagety s plody moře)

Postup: Špagety dáme vařit v dostatečném množství osolené vody. Na olivovém oleji ve... zobrazit recept

RECEPTY

Pappardelle s telecím masem a medvědím česnekem

Postup: Pappardelle uvaříme v osolené vodě. Telecí maso nakrájíme na tenké nudličky.... zobrazit recept

RECEPTY

Višňový koláč

Postup: Těsto:Cukr utřeme se třemi žloutky (jeden žloutek si odložíme stranou do... zobrazit recept

RECEPTY

Rizoto s cuketou, sušenými rajčaty a olivami

Postup: Cukety očistíme, nakrájíme zalijeme olivovým olejem a orestujeme. Mezitím dáme... zobrazit recept

VÝŽIVOVÁ PORADNA

Jak funguje naše tělo

Víte, že podle posledních výzkumů výskytu obezity v České republice má 35%... zobrazit článek

RESTAURACE

Zámeček pod hradem

Restaurace hotelu Zámeček je umístěna v historickém pivovarském sklepení a...